Tanja Igrutinović – Astro fitnes prepoznavanje (prvi deo)

Kako prepoznati Horoskopski znak u fitnes klubu?

Kako različiti znaci zodijaka pristupaju dijeti ili vežbanju?

Preporuka ishrane  

U svetu je prisutan veliki broj programa ishrane koji se oslanjaju na pojedinačno određivanje namirnica u ishrani u odnosu na krvnu grupu, intoleranciju na hranu, alergije, starost, pol, na osnovu dosadašnjih navika, na osnovu biohemijskog sastava i tako dalje… Ali, da li znate da postoji AstroFit dijeta? To je poseban plan i program ishrane koji je Univerzum postavio uz sve vaše astrološke kodove, a koji se krije u svakom natalnom horoskopu. U suštini, ovo nije mnogo čudno jer Zodijak mnogi smatraju jednim od najstarijih (ako ne i najstariji) sistema klasifikacije na svetu, pa je sigurno da će ovde biti satkane sve tajne i uputstva. Uz ovako konkretno određenu ishranu, možete osnažiti celokupno svoje zdravlje i biti super  fit uz osnovni AstroFit program, na zabavan i uzbudljiv način. Zauzvrat, ovo vam može pomoći da postignete željeni oblik tela i ono što je najvažnije osećaj ljubavi i zadovoljstva u telu koji korespondira sa odrazom u ogledalu stvarajući blistavu svetlost!

Ljudi se veoma lako, sa poverenjem odlučuju da im astrolog profesionalno rastumači plan Univerzuma i natalnu kartu sa tranzitima. Veruju s pravom da tumačenje zvezda može da im da odrednice za posao, za velike promene, za odluke, za povlačenja ili eksponiranje, za selidbu, za partnerske odnose, za zasnivanje porodice, za karijeru i biznis, koji auto da kupe i kada da prodaju, ili čak za odeću koju nose… Sve je ovo veoma poznato, shvatljivo i prihvatljivo kada se posmatra iz ovog ugla. Astrologija je istina!

Inspirisana postignućima iz astroloških uvida i sugestija, pre 7 godina došla sam na ideju da sublimiram nekoliko oblasti mog ličnog interesovanja i stečenog znanja. Zapravo, svoje dugogodišnje iskustvo i znanje o nutricionizmu i reoblikovanju tela od 20 godina gde sam nagrađena velikim osmesima, zadovoljstvom i uspehom preko 5000 kiljenata, prevela sam na astrološki jezik kako bih ustanovila matricu i kodove za ovakvu vrstu transformacije.

Nakon veoma zabavnog i višeslojnog istraživanja u periodu 2016./2018. god., rodio se AstroFit sistem koji sam kao temu diplomskog ispita iz astrologije odbranila 2019. godine na Institutu za Astrološka Istraživanja Johannes Kepler u Beogradu. AstroFit je sistem objedinjenih tehnika za transformaciju tela i postizanje zadovoljavajuće figure, tj. oblika tela. Dokazi o moćnom uticaju našeg horoskopa na oblik tela, mršavljenje ili gojenje, postizanje zadovoljstva i balansa spram odraza u ogledalu, nižu se svakodnevno. U individualnim radovima ili kroz grupne programe obostrana sreća i iskra zadovoljstva u oku je nezaobilazni deo mog rada sa klijentima.

AstroFit program podrazumeva podrobno tumačenje natalne mape kao individualnog neba pojedinca, kao i pronalaženje jedinstvenog koda kroz tehnike prediktivne astrologije. Finalno, dejstvo aktuelnih tranzita na posmatrani horoskop daje osnovnu inicijaciju, motivaciju i snažni akcioni plan za uspešno sprovođenje potpuno različitih koraka određenih AstroFit programom. Čak i prilikom grupne primene AstroFit programa preko online platforme, beleže se izuzetni uspesi. Tom prilikom je AstroFit program prilagođen i predstavljen kroz lekcije o sopstvu, ličnoj energiji, navikama, hrani, sposobnosti za varenje, fiziologiji… o svemu što čini bazu svake ličnosti, svemu što je ispod horizonta. Polaznici programa imaju priliku da uz profesionalno vođstvo i pregršt uputstava, razumevanja i strpljenja sami pronađu svoje kodove, navike kao i način za postizanje promena!

Motivisana divnim uspehom došla sam na ideju da podelim sa vama još jednu širu sliku, lakše sagledivu i primenjivu, ali u osnovi veoma efikasnu. Ovog puta bih postavila, čini se, još opštije kodove. U sred leta, u pravo vreme, rodila se ideja da pišem o načinu pristupanja telu, mršavljenju, postizanju fit forme, ishrani i treninzima za svaki znak Zodijaka. Ovaj tekst sadrži veoma ozbiljne i istinite materijale, dokaze koji su se ponavljali kao obrasci na ovako opštoj klasifikaciji u radu sa klijentima. To što će vam se činiti lako, zabavno i uglavnom smešno, jeste dokaz da je stvarno jednostavno. Ujedno, ako vam se pojavio osmeh dok čitate sledeće redove o svom znaku ili u tome prepoznate svoje prijatelje ili svoje bližnje, je dodatni poziv da primenite ovo znanje bar na 28 dana, da iskusite i sami spoznaju kroz promenu!

Svaki znak Zodijaka u osnovi jeste priča za sebe. Sunce je u tom znaku i svakako da ćemo na taj način sebe i ispoljavati. Naravno, Sunce jeste važan faktor i kanal za naše ispoljavanje, ali nije jedini i to veoma lako dokazuje astrologija. Baš zbog toga, dodala sam još boja, nijansi i začina koji najsnažnije mogu da se ispolje i okarakterišu jednu ličnost. Razmatra se znak na Ascedentu, vladar Asc, vladar Sunca, dominantna planeta, snažno naglašena kuća kojom prirodno vlada dati znak. Sve su ovo oznake i smernice koje mogu slično vibrirati i donositi manifestacije bliske tom znaku, te su tako i klasifikovani. Bilo da sliku posmatrate sa terena i fizičkih manifestacija ili tumačenjem natalne karte, prvo što će se primetiti i to sa velikom sigurnošću tvrdim su karakteristike koje navodim, a uz njih nudim i nepogrešive preporuke i rešenja.

Sigurna sam da će svima biti zabavna i korisna ova tema i sadržaj jer je iznosim u radosnom duhu, čini mi se i u jednom dahu! Uzmite u obzir horoskop i postavku planeta kada vas klijeti pitaju za ovu temu, uputite im nekoliko kratkih fenomenalnih saveta. Čak i ako niste astrolog, a baš sad smišljate koju to dijetu i ishranu, vežbe i aktivnosti funkcionišu za vas, slobodno se prepustite preporukama i savetima u nastavku. Možda je baš široka perspektiva potpuno dovoljna da ostvarite svoje fitnes ciljeve, ali i podignete svesti o sebi i to na lak, brz, efikasan, nadasve zabavan i uzbudljiv način.

Ovan

Ukoliko imate Sunce  ili Ascendent u znaku Ovan, dominantan Mars, Snažnu 1. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Kada se Ovan odluči on već počne da mršavi! Motivacija je uvek prisutna, a energije ima… Ovan preferira sportske aktivnosti, dijete u boot kampovima zbog takmičarskog duha. Turbo tretmani su za Ovnove, sve da bude brzo, ali i novo. Fitnes jeste dobra preporuka za kanalisanje energije Marsa barem 3 puta nedeljno, do 6 puta, zavisno od potreba. Hodanje na traci sa usponom će sirovu energiju pretvarati u fokusiranu snagu. Ultrazvučno mršavljenje je dobro jer ima super efekte, ubrzava proces, a kratko traje. Važno je ne preterivati sa ubrzanjem, jer može ugroziti zdravlje.

Što se hrane tiče, Ovnovi preferiraju hranu koju je lako pripremiti. Uglavnom idu na brzu hranu, ali takođe imaju talenat da osmisle predjelo kao obrok, koriste startere da bi ubrzali stvari. Prezadovoljni su ako u restoranu služe doručak tokom celog dana (kad god oni dođu) i tada biraju neki visoko energetski doručak. Plus, vole po prvi put da probaju malo više začinjenu hranu i nove ukuse. Takođe, brzo se opredeljuju za hranu “za pobednike”,  sa “nenadmašnim” ukusima, to u njima budi prirodu takmičara. Imaju tendenciju da “sagorevaju” iznutra i zato su preporučene namirnice koje “hlade”- salate, bobičavo voće, korenasto povrće, hladni smutiji. Ne preterivati sa ljutom hranom. Pred spavanje je dobar umirujući čaj od kamilice ili nane. Hrana na koju se treba fokusirati: smeđi pirinač, beli luk, crni luk, paradajz, zelena salata, karfiol, spanać, masline, krastavac, rotkvice, crvene paprike (a naročito pikantne), sočivo, orasi, sušene kajsije, sveže smokve, senf.

Bik

Ukoliko imate Sunce ili Ascendent (podznak) u znaku Bik, dominantnu Veneru, Snažnu 2. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Bikovi su po prirodi skloni vezivanju i uzemljenju baš kroz hranu, na ovaj ili onaj način se može reći da žive da jedu. Za njih je nepoznanica praćenje postavljenog plana ishrane. Najviše od planiranja što mogu prirodno da dosegnu je da dok jedu jedan obrok misle koliko ima do sledećeg, pa da sad ipak pojedu još malo, daleko je sledeći obrok. Ukoliko kažu da su na režimu ishrane to znači da dok jedu jedan već zabrinuto planiraju sledeći obrok, i sledeći… U stvari, umeju da budu malo mrzovoljni ako su na dijeti. Bik ne podnosi zakletve, zapisane i tačno određene (u gram) niskokalorične obroke. Biljni čajevi, pirinčane galete i providne supice uvode Bika u depresiju i glad. Ovde pravila i insistiranja ne pomažu sve dok se sam ne odluči! Kada Bik odluči ne pita koliko košta i koliko će da traje. Tu je dok ne istraje! Ipak je telo imovina Bika!

Preporučujem nedeljni ili desetodnevni aktivni odmor u specijalizovanim hotelima, rezortima sa profesionalnim nadzorom sa ciljem gubitka težine. Italija ima nekoliko takvih centara (nadaleko poznat Henri Chenot), Švajcarska takođe, čak i u Crnoj Gori možete iskusiti ovaj specijalni program. Bik voli da nešto ima vrednost, da ima cenu, da je skupo, tako ovi programi ispunjavaju sve kriterijume.

Što se sporta tiče preporučuje se trčanje.

Kada je hrana u pitanju Bik se lako može preorijentisati na vegeterijansku kuhinju. Telu prija voće i povće. Potrebno je smanjiti konzumiranje slatke hrane i jednostavno preći na zdravije alternative koje su jednako ukusne. Hrana na koju možete da se fokusirate: čedar sir, avokado, špargla, spanać, bebi grašak, pasulj, kokosovo mleko i brusnice.

Blizanci

Ukoliko imate Sunce ili Ascendent (podznak) u znaku Blizanci, dominantnog Merkura, snažnu 3. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Ovo je znak koji je spreman da vežba kao za medalju da izgubi kilograme. U mogućnosti su da sprovedu i najstrože dijete bez imalo napora, jer umeju da budu u glavi. Ovo zapravo olakšava stvari. Samo uposliti intelekt – upisati što više kurseva i žudnja za hranom nestaje.

Blizanci su uvek željni znanja i novina. Prvi probaju najnovije dijete! Oni zapravo svaki put poveruju da nova dijeta bolje radi i zaista ih možete videti u društvu kako prenose, dele svoja najnovija iskustva.

Blizanci su zapravo kombinacija jin i jang energije. Predstavljeni su Blizancima koji rade bar dve stvari istovremeno. Ukoliko uzmemo ovo za referencu, jednostavna promena ishrane nije idealna za njih da bi videli trajne promene. Potrebno je da kombinuju adekvatnu rutinu, svakodnevnu naviku vežbanja koja je komplementarna sa  zdravom ishranom kako bi se postigla fit forma, ali i neophodno uzemljenje, spajanje mentala sa telom. Da bi održavali dobru formu, potrebno je da se drže svoje rutine. Ukoliko samo pomisle da su rešili stvari kada vide promenu brojke na vagi, vrlo lako mogu da dobiju na težini, za čas da vrate ono što su izgubili. Hrana na koju se treba fokusirati: pomorandže, jabuke, šljive, grejpfrut, suvo grožđe, zelena salata, karfiol, beli luk, celer, boranija, paradajz, bademi i đumbir.

Rak

Ukoliko imate Sunce ili Ascendent (podznak) u znaku Rak, dominantni Mesec, snažnu 4. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Kada treba o kilogramima ili o telu da se priča, Rak prolazi kroz neprijatnost, a priča o neprijatnosti kao gonič odmah inicira Rakove na povlačenje. Stidljivi su i osetljivi do te mere da čekaju trenutak kada je bezbedno da bi napravili svoj korak, započeli promenu. Takođe su veoma samokritični pa uvode sebe u poređenja sa drugima ili nečim, a samim tim i u veoma bolna stanja, neprihvatanje. Moraju sami da kažu da hoće, ali to nikako nije sve! Kod Rakova je potreban stalni trening zbog održanja energije i motivacije. Zbog osećaja lične udobnosti Rakovi biraju individualne trenere što je super. Odlično je i vežbanje iz udobnosti svog doma uz podršku putem adekvatnih internet aplikacija. Svakako rad jedan na jedan je najbolji jer  “nadzor” sprečava odustajanje. Za Rakove je posebno važno da spoznaju svoju intuiciju, ali i moć vizualizacije. Potrebno je da bukvalno nauče da prekid uživanja u slatkišima donosi jačanje motivacije. Stvoriti sliku (zamisliti) sebe i svoje zgodno, mršavo telo u super formi za leto. Vi ste jak kanal za ovo, ali ipak odvojite dovoljno vremena jer tu su vaše nepoverenje i predrasude sa kojima opet treba da se izborite. Proleće i vedriji dani daju podršku kroz motivaciju i buđenje. Mogli biste započeti projekat odlaskom na bazen.

Za početak su veoma dobre omekšavajuće kreme za telo, za mršavljenje, ručne masaže ili čak i uređaji koji su namenjeni u ove svrhe – pasivni treninzi, jer čuvaju intimu.

Rakovi su veoma sentimentalna bića koja vole hranu, ali ujedno imaju i veoma širok spektar hrane za utehu kojoj se okreću svaki put kada postanu emotivni. Oni to rade da bi se, između ostalog, izborili sa bolom, besom, tugom i srećom. Nakon napornog dana Rak će posegnuti za ćebencetom, čokoladicama i čašom lepog vina da bi se resetovao, a zapravo stvara novu adikciju i nesanicu. Preporuka je ćebence i šolja mirisnog biljnog čaja, uveče umesto večere. Čaj sa kašičicom meda, kokosovog šećera, kokosove kreme ili stevije odagnaće stres i uvesti vas lagano u san.

Za Rakove je potrebno da imaju dobar, optimističan stav u vezi sa svojim planom ishrane i da izbegavaju brzu hranu ili će sav njihov trud samo proći kao što prolaze dani i meseci. Hrana na koju se treba fokusirati: jastog, paradajz, tikvice, pirinač, ovas, pasulj, pinjoli, breskve, kokos, voće, med, i prirodni šećeri.

Lav

Ukoliko imate Sunce ili Ascendent (podznak) u znaku Lav, dominantno Sunce, snažnu 5. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Da bi se Lavovi uopšte upustili u neki plan ishrane, potrebno je da bi se inspirisali da se mnogo dobro osećaju. Potrebno je da nešto bude tako sjajno i in da bi mogao da se inicira i motiviše raskošni stvaralački talenat ovih ljudi. Lav ima jaku ličnost i iz tog razloga obično umeju da se pridržavaju ishrane i fitnes plana.  Ipak, verujte mi, ovde je ključno povrediti Ego – ponos! Lavovi mogu postaviti sliku super modela na svoj frižider kako bi sprečili napade žudnje i iskušenja. Svaki put kada su Lavovi na režimu ishrane, njihov plan ishrane treba da bude luksuzan, a zdrav, posebno osmišljen da pojača njihovu izdržljivost, ali i radost, i naravno da učini da se osećaju još bolje – odlično. Njih je lako prepoznati i u prodavnici kada se pripremaju za režim, kupuju sve samo najzdravije, najskuplje, najbolje, najkvalitetnije! Što se Lavova tiče neophodno je uvrstiti sve luksuzne, visokokvalitetne namirnice u ishranu – ostrige, jastoge, kavijar, špargle… Mirisne čajeve sa ukusima kupljene u specijalizovanim ekskluzivnim radnjama kao što je francuski Fauchon! Takođe, potrebno je raspitati se o finim malim obrocima koje pripremaju i nude određeni individualni fitnes treneri u okviru svojih serija i to samo za Lavove. Vrhunske kreme za mršavljenje, razni masažeri protiv celulita, ali samo najskuplji su pod moranje za njih.  E sad, ako se dobro zagledate po teretanama, Lavove ćete naći u najekskluzivnijim prostorima, na centralnoj poziciji. Oni su investirali u projekat zvani zgodno i zadovoljno telo bez zadrške ili cenkanja! Kupili su Lavovi posebnu brendiranu odeću za treninge! Investiraju sa preambulom da ipak zvezda postaje zadovoljna, zgodna, ponosna. Oni ne gube na težini, oni doživljavaju procvat.

Lavovi imaju stav da su zvezde i da su već zgodni  i baš zahvaljujući ovom stavu i trener i sve ove dodatne đakonije imaju smisla, lagano doprinose bez pritiska.

Hrana na koju se mogu fokusirati: mocarela sir, kukuruz, paradajz, lubenica, pomorandže,  grožđe, semenke suncokreta, senf.

Devica

Podrazumeva se da je Devica najzdraviji znak zodijaka, ili da bar najviše vodi računa o zdravlju. Devica često ima jako osetljiv stomak da i najmanja iritacija može da stvori priličan dar-mar u gastro-intestinalnom traktu. Otuda pametna Devica probira, razabira i analizira pre nego što bilo šta unese u svoj sistem. Devica je najprobirljiviji znak horoskopa. Oni obraćaju posebnu  pažnju na detalje i iz tog razloga, dijeta ili plan ishrane za njih je prepun malih, ali vrlo ekspanzivnih detalja. Tokom celog procesa obično vode dnevnike u vidu sitnih tabela gde upisuju sve podatke. Vode beleške o svojoj hrani, kao i o unosu tečnosti, eksperimentima sa hranom, ali i o analizi reakcije tela i osećaja tokom varenja. Sve se analizira, koliko je zdravo izgubiti kilograma u kom periodu. Njihova ishrana je od suštinskog značaja za njih i znaju da ne postoji prečica do super figure. Fitnes modni trendovi i instant dijete možda neće ni raditi za njih. Prirodno su nepoverljive, pa ćete ih čuti da tvrde da su dijete varka, i da je sve to isto. Ipak, ovde se Devica oseća kao svoj na svome pa jedva čeka da počne da izučava dijetetiku! Ona napamet uči glikemijski indeks hrane, kalorijske tablice! Ukoliko se nekim čudom uvede u znojavu i nesterilnu teretanu ona bira da radi sa instruktorom. Zapravo, ona je tu došla da to nauči. Motivacija joj je da više zna od njega, što je taman vreme da ni ne primeti da je postigla super rezultate.

Vremenom ili svaki put, misao ih vuče i zove da isprobaju Holistički pristup (da pređu na organske proizvode, sa ishranom obavezujućom u pogledu sadržaja).

Umesto užurbanog listanja i čitanja novih knjiga i literature protiv šećera u krvi ili za čišćenje jetre, mudrije bi bilo posvetiti se holističkom prihvatanju sebe, odmaranju i smanjivanju nervoze, jer ona je primarno štetna.

Svakako, njihovo znanje im obezbeđuje da budu lagane i vitke kako bi lakše brinule o svojim napornim danima. One vežbaju, jer vole jednostavnu rutinu. Raditi jogu svakog jutra u 6 ujutru je u devičanskim knjigama zapisano kao najbolji način da se započne dan i one to primenjuju. Još bolje je kada to mogu da urade u prirodi. Opušta ih miris prirode i bogatog tla dok izvode asane.

Hrana na koju se mogu fokusirati: bademi, paradajz, škampi, žitarice, cela zrna žitarica, pomorandže, lisnati zeleniš, prokelj, banana i čokolada. Preferiraju prirodnu ishranu spanać, šargarepu, zeleniš i smutije bez glutena barem u 90% svoje ishrane i hranu koja “ne goji”.

 

Nastaviće se…

Categories

Recent Posts