Snežana Knežević – Kako planete utiču na sudbinu sveta!

Ako bi u jednoj rečenici trebalo reći šta predstavlja natalni horoskop, onda bih rekla da predstavlja prošlost koja ima tendenciju da se ponovi u budućnosti!

Svaka planeta u našem horoskopu predstavlja jedno sećanje na prošle događaje i govori nam o tome koliko je to sećanje nama lepo ili manje lepo. Dostojanstvo planete nam govori koliko smo uspešno savladali lekciju u simbolici te planete. Aspekti nam govore koliko smo imali podrške ili smetnje da ispunimo zadatak te planete. Izazovni aspekti kao što su kvadrat i opozicija govore o našoj borbi i problemima koje smo imali. Skladni aspekti trigon i sekstil, sa druge strane govore o lakoći, podršci i uspehu koji smo postigli.

Astrologija dalje uči da svaki pojedinac najviše oseća uticaj ličnih planeta Sunca, Meseca, Merkura, Venere i Marsa. Živimo svoju svakodnevnicu kroz ove planete, i njihov uticaj je najvažniji za nas. Dalje planete, Saturn i Jupiter su planete višeg reda i one definišu vreme i okolnosti u kojima živimo. Na ličnom nivou uticaj ovih planeta nije svakodnevni, ali je jako značajan. Saturn opisuje našu karmu i sudbinu, a Jupiter koliko ćemo imati sreće da živimo svoju pravu svrhu.

Planete koje imaju manji uticaj na naš svakodnevni život su još dalje i to su Uran, Neptun i Pluton. Ovo su spore planete, koje su skoro i otkrivene u 18, 19 i 20 veku. Zbog dugog boravka u jednom znaku nazivaju se generacijske planete. Uran boravi prosečno 7 godina u jednom znaku, Neptun oko 14 godina, a Pluton oko 20 godina. Njihovi ciklusi obilaska oko celog zodijaka su veoma dugački. Uran ceo zodijak obiđe za 84 godine, Neptunu treba oko 165 godina, a Plutonu oko 248 godina. Zbog svog sporog kretanja ove planete nemaju toliko veliki uticaj na naš svakodnevni život. Ali, ako su ove planete vladari horoskopa ili su naglašene na neki drugi način, onda i njihov uticaj može da bude jači i češći.

Međutim, kada posmatramo horoskope važnih ličnosti koji su nosioci sudbine većeg broja ljudi, uticaj ovih dalekih planete je mnogo veći. Kada je neko na čelu neke države kroz njegov horoskop možemo da posmatramo ne samo njegovu ličnu sudbinu, već i sudbinu naroda na čijem je čelu. Kroz horoskope predsednika, careva i kraljeva vidi se sudbina naroda koji ga je birao i postavio na tu funkciju. Pored horoskopa vladara postoje i horoskopi država kroz koje možemo da pratimo sudbinu jednog naroda.

Kako to deluje možemo da vidimo kroz trenutno aktuelnu krizu između Rusije i Ukrajine, odnosno Rusije i Zapadnog sveta.

Kriza između ove dve bratske zemlje je krenula 2014. godine kada je Rusija aneksirala Krim i preotela ga od Ukrajine. Tada su Rusiji uvedene sankcije, ali to nije promenilo stanje na terenu, kako to političari često govore.

Zanimljivo je da se pitanje Krima ponovo pokrenulo kada je Neptun ponovo ušao u svoj znak Ribe, 2012. godine.

Hajde da se vratimo na sam početak kada je ova planeta otkrivena. Neptun je otkriven 1846. godine i tada je bio u znaku svoje egzaltacije u Vodoliji. Već 1848. godine prešao je u znak Ribe i to je bio njegov prvi boravak u znaku kojim vlada od njegovog otkrića. Posle 164 godine Neptun je 2012. ponovo došao u svoj znak Ribe, gde će se nalaziti sve do 2025. godine kada će preći u znak Ovan.

Interesantno je da je Rusija samo dve godine nakon prelaska Neptuna u svoj znak Ribe, u februaru-martu 2014. aneksirala Krim. Zanimljivo je iz razloga što je Rusija izgubila Krim kada je Neptun prvi put bio u Ribama! U periodu od 1853. do 1856. godine vodio se Krimski rat između Rusije i saveznika: Turske, Velike Britanije i Francuske. Ovaj rat Rusija je izgubila. U današnje vreme, nakon 158 godina ona vraća Krim od Ukrajine a Neptun je opet u znaku Ribe. Jednom je izgubila Krim sa Neptunom u Ribama, a sada ga vraća.

Još je zanimljivije što je te davne 1856. godine i Uran bio u znaku Bik, gde je i danas i gde će biti sve do 2025. Kada je aneksiran Krim, Uran je bio u Ovnu, ali je zato sada u Biku, kada Rusija posle osam godina pokreće otvoreni rat sa Ukrajinom i priznaje dve otcepljene istočne oblasti Ukrajine koje će sigurno pripojiti svojoj državi.

Zašto je Neptun toliko važan za Rusiju i njihovog predsednika Putina?

Putin ima punu 12. kuću gde se nalazi egzaltirani Saturn u Vagi, Neptun i Merkur. To već govori o energiji koja je vezana za znak Ribe. Sam Neptun u 12. kući je u jakom slučajnom dostojanstvu i ima veliku snagu, posebno jer prima uticaj egzaltiranog Saturna.

Kada uporedimo Putinov natalni horoskop sa danom okončanja Krimskog rata 1856. godine, nalazimo da je tada tranzitni Mars bio na 21° Vage, retrogradan i tačno na njegovom natalnom Neptunu.

Ova karta iz 1856. godine je fenomenalna, jer nalazimo da su Jupiter i Neptun u konjunkciji u Ribama, a Uran u Biku. Ove tri spore planete Jupiter, Uran i Neptun su na na istim pozicijama kao i danas. Čak je i Saturn u vazdušnom znaku Blizanci u egzaktnom trigonu sa Putinovim Merkurom na 23° Vage. Vezu nalazimo i preko Merkura sa njegovim Severnim čvorom.

Putin je prvo pokrenuo aneksiju Krima 2014. godine kada je Neptun prešao u znak Ribe.

Ovo je uporedni horoskop Moskve iz 1147. god. i aneksije Krima 2014. godine. U oba horoskopa imamo retrogradnog Marsa na 26° Vage.

Kada uporedimo Putinov horoskop sa horoskopom aneksije Krima 2014. vidimo veliku povezanost. Opet je Mars retrogradan u Vagi i nalazi se na njegovim planetama u Vagi. To je slična energija kao i 1856. kada su Rusi izgubili Krim u ratu. Oba horoskopa vezana za Krim se prelamaju preko Putinovog natalnog horoskopa.

Drugo, ovaj tranzitni Mars je u egzaktnom sekstilu sa njegovim natalnim Marsom u Strelcu na 26°. Saturn mu je išao kroz 1. kuću i imao je jak kvadrat sa natalnim Plutonom u 10. kući. Kako je Pluton vladar njegovog horoskopa, ovo sve mu je dalo  odlučnost i nepokolebljivost da putem rata (ako već ne može mirnim putem) istera ono što želi i misli da je ispravno za njegov narod. 

KRIZA U DECEMBRU 2021.

Sukobi su postojali sve vreme od 2014. godine, ali u decembru 2021. je došlo do nove eskalacije. Početkom decembra američki predsednik Džo Bajden, upozorio je Rusiju da će joj ponovo uvesti sankcije ako napadne Ukrajinu. Zatim je Rusija tražila pismene garancije da Ukrajina neće ući u NATO, što nije dobila. Potom su usledili različiti razgovori, posete i ubeđivanja što nije rezultiralo rešavanjem problema mirnim putem.

Na kraju je Rusija 24.02.2022. rano ujutru, pokrenula rat sa Ukrajinom.

Prošlo je osam godina od aneksije Krima do rata sa Ukrajinom, taman toliko vremena dok Jupiter nije prešao u znak Ribe, a Uran  iz znaka Ovan u znak Bik!

Pozornica, slučna onoj iz 1856. godine kada su Jupiter i Neptun bili u Ribama, a Uran u Biku je spremna.

Pored jakog Neptuna koji Putina jako inspiriše, on ima i jak kvadrat Saturna u Vagi i Urana u Raku. Upravo je treći po redu tranzitni kvadrat između Saturna u Vodoliji i Urana u Biku kod Putina pokrenuo njegov natalni kvadrat. Treći po redu i poslednji kvadrat između Saturna i Urana bio je 24.12.2021.

Zato nas i ne čudi da je baš u decembru 2021. godine krenuo verbalni rat na relaciji Rusija-Ukrajina-NATO!

Ovo je sada opadajući kvadrat, ali će se njegov uticaj osećati skoro do kraja marta 2022. kada njegovo dejstvo prestaje. Nadam se da će se tada i smiriti situacija između Rusije i Ukrajine.

Putin – Lenjin

Interesantna je informacija da Putin krivi Lenjina što je veliki deo teritorije Rusije poklonio Ukrajini. To su istorijske činjenice i sve je to istina, ali iz ugla karmičke astrologije je jako zanimljivo. Kao astrolozi, uvek govorimo da se sve dešava sa pravim razlogom. U jednom životu smo na jednoj strani, da bi u drugom životu bili na drugoj strani. Pogledajmo horoskope Lenjina i Putina.

Putin ima naglašen alikacioni kvadrat Saturna i Urana i na njega svaki loš tranzitni aspekt ovih istih planeta mnogo više utiče nego kod drugih, koji ovaj aspekt nemaju. Interesantno je da Lenjin ima Urana na 18° Raka! Na istom mestu gde ga ima i Putin. Lenjin je imao Urana u kvadratu sa jakim Marsom u Ovnu, kao i sa Neptunom!

Poznato nam je iz ugla karmičke astrologije da je današnji Saturn samo ostareli Mars, da naše akcije koje smo nekada činili (Mars) postaju naša sudbina ili posledica (Saturn). Lenjinov Mars u kvadratu sa Uranom je kod Putina postao – Saturnov kvadrat sa Uranom! Obojica su u podznaku Škorpioni. Nalazimo i jaku vezu između Saturna i Marsa. Saturn je kod Lenjina je na 28° Strelca u konjunkciji sa Putinovim Marsom na 26° Strelca. Nekada je Lenjin oduzeo zemlju od Rusa i poklonio Ukrajini, očigledno praveći istorijsku grešku. Sada Putin, u novoj ulozi, želi svoju grešku da ispravi.

Odatle i ide interesovanje kada je otvoreno napao Lenjina zbog te odluke. Nije samo njega okrivio, jer nije samo Lenjin poklanjao zemlju Ukrajini na račun ruskog naroda, ali je sve krenulo sa Lenjinom posle oktobarske revolucije. Kada pogledamo horoskop Moskve vidimo da je njihov retrogradni Mars na 26} Vage je pod jakim kvadratom tranzitnog Plutona u Jarcu.

Ali to nije sve! Još neko mora duboko da se menja i transformiše, a to su SAD! Oni u svom horoskopu osnivanja imaju Plutona na 27° Jarca. Sada je prvi povratak Plutona od osnivanja SAD!

Da nije lako ni njihovom predsedniku, govori nam i njegov horoskop. Bajden, kao i Putin, ima punu 12. kuću u Škorpionu. Dok je Putin u podznaku Škorpion, Bajden ima Sunce u Škorpionu zajedno sa jakim Marsom. Natalno ima opasan kvadrat Marsa i Plutona u Lavu.

Sada, tranzitni Saturn u Vodoliji i Uran u Biku formiraju Veliki Krst sa njegovim natalnim Marsom i Plutonom.

Kroz njegov natalni horoskop kao i kroz horoskop SAD, vidimo da će i oni proći kroz ozbiljne krize i promene.

Posle korone, došao je oružani sukob, najveći u Evropi posle II svetskog rata. Sa ratom obično ide i ekonomska kriza, barem za neke ljude. To se vidi i kroz horoskope dva najmoćnija čoveka sveta. Oni nose sećanja na ratove, stradanja, pobede i poraze koje su imali u prethodnim životima. Oni žive svoju misiju i nesvesne potrebe kroz slike u njihovim jakim 12. kućama. Međutim, ovo nisu obični ljudi, oni upravljaju sudbinama velikog broja ljudi.

U celoj ovoj situaciji srećna okolnost je što je Jupiter izuzetno jak, u svom znaku Ribe te verujem da će vera i mudrost pobediti. Hteli to ili ne, uskoro će Putin i Bajden, odnosno Rusija i Amerika morati da sednu za neki veliki sto i naprave novu podelu sveta.

Categories

Recent Posts