Emira Antonić – Jabuka je svemu kriva

Efraim Kišon, jevrejski pisac, je baš pod ovim naslovom objavio knjigu tumačeći u njoj deset Božijih zapovesti na jedan malo neobičan način, pomalo ironičan i duboko filozofski.

Ja svoju nepresušnu inspiraciju nalazim baš u Veneri – “Bogo-majci”. Poslednja dešavanja Venerinog kretanja kroz zodijak na mene su ostavila snažan utisak. Venerini ciklusi koji su nedavno imali svoju završnu fazu u znaku Blizanaca itekako čine kodiranu poruku za čovečanstvo. Za sve nas koji smo svedoci vremena u kome smo, nećemo za svoga života imati ponovo priliku da svedočimo ovoj alhemiji između Sunca (svest) i Venere (ljubav) u prvom ljudskom znaku Blizanaca.

A kako je sve krenulo…

Priča datira još od Adama i Eve koji su prognani iz Edena. Eden je rajski vrt savršenosti i on simbolizira nevinost i sreću koji su nekada bili prirodno stanje čoveka. Prvi čovek, Adam, je bio androgin – jer je nosio u sebi i muški i ženski polaritet. Iako je Adam stvoren (a ne rođen) u sreći i po licu oca svoga, njemu je bio potreban duhovni rast. Zbog toga je Eva odvojena od Adamovog tela. Bog stvori ženu od Adamovog rebra.

Razdvajanje muškog od ženskog pola služi kao način sagledavanja sebe i spoznaje sebe kroz “onog drugog”. Od tog doba čovek i žena pokušavaju vratiti svoje izgubljeno jedinstvo, što predstavlja uzrok čežnje za seksualnim spajanjem. E, tu je nastao problem.

Mojsije je preneo kroz Bibliju da su Adam i Eva mogli jesti, hraniti se od svih plodova u vrtu. Ipak, Bog se direktno obratio Adamu i zabranio mu jesti plodove sa “drveta znanja dobra i zla” poručivši – “…u onaj dan kada budeš jeo, zasigurno ćeš umreti.”

Dublje proučavanje korištenja reči “znanje” u Bibliji se odnosi na seksualnost. Energija Eve u našoj psihi je povezana sa materinstvom (Mesec), pa je stoga baš zmija (seksualna energija) lako dovela Evu u iskušenje da jede sa drveta znanja, tvrdeći da neće umreti, već da će njih dvoje postati ravni Bogovima. Čovečanstvo je žudilo za plodovima seksualnosti – decom. Do tada je ljudima bilo zabranjeno imati decu po svojoj volji. U vreme Adama i Eve seks se prakticirao samo u hramovima pod pokroviteljstvom tvorca.

Anđeo začeća

U određeno doba godine muž i žena su daleko putovali, kako bi bili upućeni u misterije seksualnosti. Ovo putovanje je davno zaboravljeni koren modernog običaja koji se danas zove “medeni mesec”. Anđeo Gabrijel, i njegove legije anđela vodile su ljude kroz taj sveti ritual. U Bibliji je anđeo Gabrijel prikazan kako najavljuje rođenje deteta. Gabrijel je vladar Meseca i on ima direktan uticaj na začeće. Anđeli su nadgledali ovaj sveti sakrament i vodili jedan spermatozid kako bi se spojio sa jajašcem upravo u trenutku potrebnom za začeće božanskog deteta.

Čovek je uzimanjem “jabuke” dobio znanje o seksualnoj energiji (zmija) i tada je otkrio moć seksualnosti kroz orgazam. Moć stvaranja (rađanja) nosi sobom i odgovornost. Razmetljivo izbacivanje seksualne energije i semena nije bilo uobičajen način uživanja. Orgazam nije postojao, a i nije bio neophodan kako bi se začelo dete, pa otuda i termin “bezgrešno začeće”.

Kruženje energije

U seksualnom činu između muškarca i žene pokreće se ogromna energija. Upravo u snošaju čovečanstvo ima Bogom danu sposobnost stvaranja.

Dobro je poznato da je seksualna energija povezana sa zdravljem naše psihe i našeg fizičkog tela. Ova energija je veoma značajna za kruženje energije kroz sedam energetskih centara (čakre) koji ujedinjuju čoveka sa Bogom. Bez seksualne energije duša slabi i prekida se naša veza sa Bogom.

Seksualna energija (kundalini) se ne može zaustaviti, a ako se potiskuje ispoljiće se vrlo destruktivno; iznutra kroz um, kroz bes, kroz seksualnu izopačenost (na mundanom nivou kroz ratove, cunamije, zemljotrese).

Jedinstvo muškog i ženskog principa

Čini mi se da smo upravo ušli u završnu fazu svog buđenja i pročiščenja i mogućeg povratka kući? Sam prelazak najveće zvezde Regulus u znak Device je označio to vreme. Ušlo je največe svetlo (duh) u telo, fiziologiju “device” žene. Potom imamo “Tajnu sedam kvadrata” (objavljeno 27.9. 2011 kao transkript iz Kepler kluba od Aleksandra Imširagića). Tajna sedam kvadrata će nam se otkrivati jedna po jedna budeći svaki energetski centar pojedinačno. Buđenjem prvog energetskog centra, (Marsove čakre) budi se najmoćnija kundalini energija. Drvo znanja u Edenu je simbolika kičmenog stuba i zmija omotana oko njega ustvari je kundalini energija koja ide sa dna kičme. Ova slika, simbol je upravo Hermesovog (Merkurovog) štapa – Kaduceja.

Kada je Venera 3.4.2012. ušla u znak Blizanaca, a Mars je već u znaku Device bio, oni su dobili zajedničkog dispozitora Merkura. U ovom trenutku Venerinog ulaska u Blizance, Merkur je bio u znaku Riba, retrogradan. Znak Riba je voda iz koje je sve nastalo. Sada je Mars posle sedam meseci boravka u Devici, prešao u znak Vage, a Merkur se nalazio u znaku Lava na sedmom stepenu. Znak Lava nosi u sebi fiksnu vatru koja život znači.

Ove informacije Univerzum nam veoma suptilno šalje već od 29.10.2009. godine kada je Saturn ušao u znak Vage. U partnerskom odnosu ne postoji ispravno – neispravno. Postoji bliskost ili udaljenost. Saturn, karma, preci ulaskom u Vagu je tražio proveru našeg odnosa sa drugim ljudima. Svi mi imamo svoje lične priče, ali naš zajednički predak su upravo Adam i Eva. Oni su zajedno prognani iz raja i samo zajedno se mogu vratiti. Adam i Eva zajedno su celina.

Saturn u Škorpionu i buđenje kundalini energije

Ulaskom Saturna u znak Škorpiona imaćemo vreme za transformaciju (preobražaj) ili možda transmutaciju (zamena u preobražaju). Škorpion je osmi znak i dobićemo okolnosti pogodne za transformaciju kundalini energije. Kundalini energija se može probuditi i transformisati samo u paru. Kundalini nije slepa mehanička sila, već je to aktivna, božanska inteligencija. Zanimljivost ovog znaka sa neba je u tome što će baš dana kada Saturn uđe na 0º Škorpiona (05.10.2012.), na istom tom mestu biti i Merkur (glasnik Bogova).

Merkur je taj koji može biti na dva mesta u isto vreme – i na “ovom” i na “onom” svetu. Mars kao nosač ove priče (vladar Škorpiona) se nalazi na 29º Škorpina, na mveoma, veoma posebno mestu. Venera je taj dan na 2º Device i opet je Merkur nosi u sebi, dovodeći je na početak (ili kraj).

Nedugo pre ulaska Saturna u znak Škorpiona imaćemo drugi kvadrat između Plutona i Urana, po šestim stepenvima Jarca i Ovna. Aktiviraće se drugi energetski centar, kojim upravlja Venera. U naredne 2,5 godine će Saturn biti u Škorpionu i za to vreme će se odigrati svih sedam kvadrata između Urana i Plutona. Uran, bog neba i Pluton, bog (pod)Zemlje (jezgra) zgušnjavaju svoj odnos, napetim aspektom kvadrata.

Ovaj napeti aspekt nudi nam da bude provodnik višeg nivoa svesti ili da porušimo sve između Neba i Zemlje svojom nekontrolisanom energijom. Ova energija će biti uglavnom kanalisana kroz Marsa. Na pojedinačnom, ličnom planu ovo je nagonska energija prvog energetskog centra – kundalini energija. Postoji razlika između služenja zmiji (kundalini) ili kontrolisanju zmije.

Da li je stvarno “Jabuka svemu kriva” kao što je Kišon pisao? Može biti, a i ne mora i zar je uopšte bitno ko je kriv? Možemo preuzeti odgovornost ili u krajnjem slučaju, možemo samo svedočiti vremenu evolucije čovečanstva.

Categories

Recent Posts